Ce costuri implica dezvoltarea unui site

De cele mai multe ori, in momentul prezentarii ofertei de serivicii executie site / webdesign, nu sunt specificate si restul costurilor aferente dezvoltarii site-ului, nume de domeniu, servicii de gazdurie, optiuni etc

Primul cost care ar trebui luat in calcul este cel al numelui de domeniu. Numele de domeniu este unic si poate fi o insiruire de caractere ce reprezinta business-ul pe care il administrezi.

Orice nume de domeniu are si o extensie si este data de specificul site-ului sau  locatia. Acesta poate fi .RO, .EU, .COM, ORG, .NET etc.

Aici costurile variaza de la 5.9 euro/an pentru un domeniu .eu, la 7.38 euro/an pentru un domeniu .ro, 11.9 euro / an pentru .com sau 15.9 eur / an pentru .info

Dupa ce avem numele de domeniu va fi nevoie de un spatiu de gazduire. Spatiul de gazduire se alege in functie de dimensiunea site-ului, numarul de conturi de email, bazele de date Mysql si un spatiu unde periodic ar fi indicat sa existe un back-up al site-ului.

Pentru un pachet de gazduire premium, se poate alege un pachet incepand cu 5GB spatiu pe disc si preturi incepand cu 30 euro/an. Pachetul de 5GB este de cele mai multe cazuri suficient atat pentru site (pagina web propriu-zisa) cat si pentru email-uri.