Ce este un SITE BUILDER?

Ce este un Site Builder?

Un site builder este o aplicație sau platformă online care permite construirea unui site web prin utilizarea unei interfețe grafice de tip “trage și plasează”. Site-urile create cu ajutorul unui site builder sunt adesea denumite “site-uri de tip turnkey” deoarece sunt gata de a fi utilizate imediat după construire.

 

Ce este un site builder

Acestea oferă o modalitate simplă de a crea un site web fără a avea cunoștințe de programare. Utilizatorii pot alege dintr-o gamă largă de modele predefinite sau pot personaliza aspectul site-ului lor prin modificarea culorilor, fonturilor și a altor elemente de design.

De asemenea, acestea oferă adesea opțiuni pentru adăugarea de conținut și funcționalități, cum ar fi formulare de contact, galerii de imagini și instrumente de marketing.

Sunt o opțiune populară pentru oamenii de afaceri și indivizii care doresc să-și creeze rapid un site web fără a investi prea mult timp sau bani în proces.

Totuși, acestea pot fi mai puțin flexibile decât site-urile dezvoltate de la zero utilizând limbaje de programare precum HTML, CSS și JavaScript.

Există mai multe opțiuni disponibile pentru a utiliza un site builder pe WordPress, dar cele mai populare sunt:

  1. Elementor: acest site builder este foarte popular datorită flexibilității sale și a numeroaselor opțiuni de personalizare.

  2. Divi: dezvoltat de către Elegant Themes, oferă o mulțime de opțiuni de personalizare și o interfață ușor de utilizat.

  3. Beaver Builder: este cunoscut pentru ușurința de utilizare și pentru că oferă o mulțime de opțiuni de personalizare.

  4. Visual Composer: oferă o mulțime de opțiuni de personalizare și este ușor de utilizat, chiar și pentru începători.

  5. WPBakery Page Builder: acesta este unul dintre cele mai populare opțiuni, oferind o mulțime de opțiuni de personalizare și o interfață ușor de utilizat.

Este important să rețineți că fiecare dintre aceste buildere are avantajele și dezavantajele sale. Așa că este important să luați în considerare nevoile și obiectivele dumneavoastră înainte de a alege unul.