Cum alegi numele de domeniu

Alegerea unui nume de domeniu poate fi o sarcină importantă atunci când începeți un site web sau o afacere online.

Acest nume va fi folosit ca adresă web pentru site-ul dumneavoastră și poate avea un impact semnificativ asupra modului în care oamenii percep afacerea și site-ul dumneavoastră.

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să alegeți un nume de domeniu potrivit:

 1. Țineți cont de scopul site-ului dvs. și de afacerea dvs. Încercați să alegeți un nume care reflectă acest scop și care este ușor de pronunțat și de reținut.

 2. Alegeți un nume scurt și simplu. Acest lucru îl va face mai ușor de scris și de reținut pentru oameni.

 3. Folosiți cuvinte cheie în numele de domeniu dacă este posibil. Acest lucru poate ajuta la optimizarea site-ului dvs. pentru motoarele de căutare.

 4. Evitați să utilizați cifre sau caractere speciale în alegerea numelui, deoarece acestea pot fi dificil de reținut și de pronunțat pentru oameni.

 5. Asigurați-vă că numele de domeniu este disponibil înainte de a face orice pasuri pentru a-l înregistra. Puteți verifica disponibilitatea unui nume de domeniu folosind un serviciu de căutare de nume de domeniu.

 6. Țineți cont de extensiile de domeniu disponibile. .com este probabil cea mai cunoscută și populară extensie de domeniu, dar există și alte extensii precum .net, .org, .info, etc. Alegeți extensia care se potrivește cel mai bine scopului site-ului dvs. și afacerea dvs.

nume de domeniu

Criterii:

Numele de domeniu reprezintă tema siteului sau a afacerii tale şi, de aceea, ar trebui să conţină cuvinte cheie bine alese.

De multe ori numele de domeniu căutat este deja luat de altcineva. Ce putem face? Utilizăm sinonime, cuvinte cu acelaşi înţeles sau prescurtări.

Numele de domeniu trebuie să fie sonor, uşor de reţinut şi, cât mai scurt.

Poți folosi alte extensii de nume de domenii, cum ar fi:

 • .com
 • .ro
 • .eu
 • .srl
 • .co
 • .biz

Domeniile .ro se pot intregistra  la ROTLD sau la  orice alt reseller de nume de domenii

Te-am convins?