Optimizare motoare cautare SEO

SEO - Optimizarea paginii web, pentru motoarele de cautare, se realizeaza prin crearea experientei unice a vizitatorilor si personalizarea acesteia cat mai mult posibil

SEO se bazeaza pe cuvintele cheie, prin care se cauta informatiile, si pe link-uri care duc catre paginile relevante cautarii. Pe scurt, SEO se justifica daca site-ul are continut util vizitatorilor, nu motoarelor de cautare.

Noi va ajutam sa mutati site-ul in prima pagina a motoarelor de cautare prin atingerea obiectivelor principale ale site-ului:

 • Atragerea numarului maxim de vizitatori interesati
 • Satisfacerea utilizatorilor si prelungirea vizitei lor
 • Convertirea vizitatorilor in clienti
SEO - optimizare motoare cautare

Optimizarea SEO (Search Engine Optimization) este procesul de imbunatatire a vizibilitatii site-ului dvs. in motoarele de cautare, precum Google. Urmatorii pasi ar putea ajuta la optimizarea SEO a site-ului dvs. WordPress:

 1. Alege un tema WordPress optimizata pentru SEO. Exista multe teme care sunt create astfel incat sa fie optimizate pentru SEO din start. Alege o tema care are acest lucru mentionat in descrierea sa.

 2. Instaleaza si configureaza un plugin SEO. Exista multe plugin-uri SEO pentru WordPress, precum Yoast SEO sau All in One SEO Pack, care va pot ajuta sa optimizati site-ul dvs. SEO.

 3. Adaugati un titlu si o descriere unica pentru fiecare pagina si postare. Titlul si descrierea sunt afisate in rezultatele motoarelor de cautare, asa ca este important sa le scrieti cu grija pentru a atrage atentia utilizatorilor.

 4. Folositi etichete si categorii relevante. Etichetele si categoriile ajuta motoarele de cautare sa inteleaga mai bine tema site-ului dvs. si sa va afiseze in rezultatele cautarii pentru cuvintele cheie relevante.

 5. Adaugati etichete alt la imaginile dvs. Etichetele alt sunt folosite de motoarele de cautare pentru a intelege ce reprezinta o imagine. Asigurati-va ca adaugati etichete alt descriptive pentru toate imaginile dvs.

 6. Adaugati link-uri interne si externe. Link-urile interne ajuta motoarele de cautare sa inteleaga structura site-ului dvs. si sa afiseze rezultatele mai bine, in timp ce link-urile externe pot ajuta la cresterea autoritatii site-ului dvs. in ochii motoarelor de cautare.

 7. Asigurati-va ca site-ul dvs. este optimizat pentru dispozitive mobile. Majoritatea oamenilor acceseaza internetul de pe dispozitive mobile, asa ca este important ca site-ul dvs. sa fie optimizat pentru acest lucru.

 8. Adaugati un sitemap XML. Un sitemap XML este o lista a tuturor paginilor din site-ul dvs. care ajuta motoarele de cautare sa inteleaga structura site-ului dvs. si sa indexeze mai usor paginile dvs.

 9. Adaugati Google Analytics. Google Analytics este un instrument gratuit care va poate oferi informatii importante despre traficul site-ului dvs. si despre cum sunt gasite paginile dvs. in motoarele de cautare.

 10. Continuati sa adaugati continut de calitate si sa actualizati site-ul

   

Te-am convins?